Intocht Sinterklaas in Maastricht
©2018
14 november 2020, Maaspromenade, aankomst 11:00 uur
Verhaaltjes om voor te lezen
Intoch Sinterklaas zonder geld de koelkast schoorsteen schoen zetten nieuwe mantel Nederland de verhuizing speelgoed
Een verhaal over Pieten die een inzamelingsactie houden. Wanneer Sinterklaas op een dag zegt dat hij nog zo veel cadeautjes moet kopen, denkt de Geldpiet dat het geld van Sinterklaas op is. In de muziektent van het Spaanse dorp - waar de Sint 's zomers woont - gaat hij samen met de andere Pieten sinterklaasliedjes zingen en met de geldbus rond.
Een verhaal over een bijzonder geschenk van Sint Nicolaas. Een meisje is vol verwachting van wat Sinterklaas in haar schoentje zal stoppen. Ze droomt er 's nachts van en ze droomt zo mooi, dat al dromende haar eigen hart opengaat. En haar droom gaat uit haar hart omhoog, naar de hemel, alwaar Maria het ziet en aan Sint Nicolaas een heel bijzonder cadeau voor het meisje meegeeft.
Een Sinterklaasverhaal over waarom kinderen hun schoen zetten. Waarom kinderen hun schoen zetten.
Een modern Sinterklaasverhaal door Frans Schobbe. Het huis van Sinterklaas in San Seminar is een beetje te klein geworden voor alle Pieten en cadeautjes. Pietje Speurkous gaat in Madrid op zoek naar een nieuwe geschikte woonruimte en met behulp van de heilige Nicolaas wordt hem een wit verlicht paleis getoond. Het blijkt het lege paleis van de koning van Spanje te zijn. Precies geschikt voor Sint Nicolaas!
Een Sinterklaasverhaal over wennen aan de kou in Nederland. Wanneer Sinterklaas aan zijn Pieten belangrijke mededelingen wil doen, ontbreekt er één Piet. Ze gaan allemaal op zoek en hij blijkt in de koelkast te zitten. Bibberend van de kou, vertelt hij dat hij zo wil oefenen om tegen de lage temperaturen in Nederland bestand te zijn.
Een Sinterklaasverhaal over hoe de Sint naar Nederland kwam.
Een verhaal over hoe het paard van Sinterklaas genezen wordt. Wanneer Sinterklaas nog in Spanje is, ontdekt hij dat zijn witte paard ziek is geworden. Samen met een Zwarte Piet gaat hij op weg naar een heks in de bergen die een toverdrank kan maken waar de schimmel beter van wordt. Ze wil echter de mooie, rode mantel van de Sint in ruil...
Een verhaal over hoe Sinterklaas de cadeautjes rondbrengt. Sinterklaas maakt van een heel klein stukje hout toch nog een stukje speelgoed: een fluitje. Wanneer hij over het dak de cadeautjes rondbrengt legt hij het in de schoen van een jongen. Sinterklaas is moe en gaat even uitrusten, maar valt al snel in een diepe slaap. Gelukkig wekt het fluitje de Goedheiligman zodat hij verder kan met het rondbrengen van geschenken.
Een Sinterklaasverhaal van Nienke van Hichtum. Op een dag vindt de Noordenwind een kindje in een dorp dat door een zware sneeuwval volledig is bedolven. Hij neemt haar mee naar zijn huis bij Koning Winter, maar daar kan ze niet blijven. Dan brengt hij haar naar Sinterklaas die haar liefdevol opvangt en alwaar ze verwend wordt door de Zwarte Pieten. Uiteindelijk besluit Sinterklaas dat het beter is als het meisje weer bij echte mensen wordt ondergebracht...
grote geschenk
Een sprookje over Sinterklaas geschreven door Frans Schobbe. Een koning houdt niet zo van feestjes en cadeautjes en gelooft niet in Sinterklaas. Wanneer hij dan ook een brief krijgt waarin de Sint de koning vraagt in zijn hoofdstad aan te komen, weigert hij. Prompt is zijn lievelingspaard ziek, dat alleen maar weer kan genezen als de koning in Sinterklaas gaat geloven. Om hem te overtuigen komt de Sint hoogstpersoonlijk langs...
de koning